mr. S.M. van Beek (Serena)

Serena van Beek (1991) is sinds 2018 advocaat. Al tijdens haar studie is zij bij Wolf Advocaten begonnen als juridisch medewerker en heeft zodoende al veel ervaring opgedaan met de behandeling van (complexe) letselschadezaken. Ook als advocaat legt Serena zich hoofdzakelijk toe op de behandeling van letselschadezaken.

Serena is begin 2017 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, in de richtingen Privaat- en Strafrecht. Tijdens haar studie is zij voorzitter geweest van de studievereniging voor strafecht aan de Vrije Universiteit (Criminal Intent), en heeft zij meerdere stages gelopen, o.a.  bij de rechtbank Noord-Holland en een middelgroot advocatenkantoor te Haarlem. Voor haar afstudeerscripties onderzocht Serena onder meer de rechtsposities van slachtoffers in zowel het letselschaderecht als in het strafrecht.

In de letselschadepraktijk staat Serena alleen slachtoffers bij. Het brengt haar voldoening om slachtoffers als kleine en vaak kwetsbare partij te helpen bij het verhalen van hun schade bij (veelal grote) verzekeraars. Daarnaast vindt Serena het bijzonder dat zij door  haar werk een bijdrage kan leveren aan het toewerken naar een positieve toekomst voor het slachtoffer.

In haar vrije tijd houdt Serena van lezen, tennis en hardlopen.

Publicaties:
S.M. van Beek,  ‘De bezwaren tegen het onbeperkte spreekrecht, terecht of onterecht? Een analyse op grond van ervaringen en verwachtingen uit de praktijk’, TPWS 2017/4.

Contact:
(023) 55 15 188
svanbeek@wolfadvocaten.nl